+32(0)15 43 66 20info@uman.be
Enkele getuigenissen van onze Recru-Tec klanten
“Als zaakvoerder van Urbano Motorhomes, waar het heel belangrijk is om lange-termijn relaties met uw medewerkers en klanten aan te gaan kan ik Recru-Tec warm aanbevelen. 
In onze sector is het moeilijk om in te schatten of iemand optimaal zal functioneren.  Het is  een specifieke sector waar de opleidingsperiode snel 6 à 12 maand bedraagt. Dankzij Recru-tec is het finaal gedaan met de ‘teleurstellingen’ of foute inschattingen.  In de periode voordat ik met Recru-Tec werkte was het bij een nieuwe aanwerving  vaak de eerste maanden bang afwachten. Daar ben ik echt vanaf!  Voor mij is Recru-Tec een onmisbare tool. Er zijn geen foute inschattingen meer. Ik weet perfect wat ik van de medewerkers kan verwachten en door welke bril ze naar de dingen kijken. En het is enorm kostenbesparend” –  Paul Dendooven|Zaakvoerder|Urbano Motorhomes

“De testresultaten zijn cruciaal geweest in de aanwerving – en onze telefonische debriefing van de testresultaten met U-Man van vorige week heeft ons een zeer goed inzicht gegeven in de profielen die we in ons team willen. Na ons gesprek hebben we erg snel geschakeld; twee van de drie kandidaten kwamen finaal op gesprek en vandaag zijn deze twee personen al actief binnen Stories by Mabel.
Ik vond het reuze om een aantal van hun werkpunten te kunnen behandelen tijdens een erg open gesprek en meen dat ons dit een giga voorsprong heeft gegeven in het hele opleidingstraject. Dat we hen konden sterken met hun sterke punten, kon op veel bijval rekenen.
Voor ons betekende de Recru-Tec, en dan vooral ook jullie gedetailleerde inbreng, een belangrijke meerwaarde.
Lieke Biesemans | Zaakvoerder | Stories by Mabel

“Al een vijftal jaren maak ik gebruik van de Recru-Tec test bij het aanwerven van nieuwe medewerkers. Uit deze test heb ik altijd heel veel nuttige info gehaald om achteraf met de nieuwe medewerker optimaal om te kunnen gaan. Natuurlijk ken je de persoon niet die tegenover je zit, en weet je pas later of de test goed zat of niet. Ik heb dit maal de test eens gebruikt op een andere manier. Een medewerker, al 8 jaren in dienst, doet bij ons een part-time job. Destijds toen zij startte gebruikten wij de Recru-Tec test dus nog niet. Nu wil deze medewerker echter voor een full-time gaan. Een goede medewerker, maar toch zijn de voorbije 8 jaren niet altijd zonder strubbelingen verlopen. Ik heb haar nu de test laten invullen, alsof het een nieuwe sollicitant was. Ik wilde natuurlijk eens weten of ik haar in de voorbije jaren goed had ingeschat, of ik op de juiste manier met haar omgegaan ben, enz. Ook kon ik nu een keer checken hoe dicht de Recru-Tec test bij de waarheid zit. Ik kan hier heel kort in zijn… na het krijgen van de resultaten heb ik deze met Dominique, de verantwoordelijke testing van U-Man, besproken. De testuitslag was ontroerend juist. Dominique beschrijft mij, aan de hand van deze test en zonder te weten over wie het gaat, haarfijn hoe deze medewerker in mekaar zit. Meer nog, ze geeft me nuttige tips hoe ik beter met deze medewerker kan omgaan in de toekomst. Het is zeker, hier start niemand maar dan ook niemand meer zonder een Recru-Tec test af te leggen. Aanrader voor elke leidinggevende !!!”
Myny Dirk | Zaakvoerder | All@keurslagerdirk bvba


“Het gebruik van de Recru-Tec-test heeft het ons mogelijk gemaakt om met veel vertrouwen en succes, onze medewerkers aan te werven. Door de jaren heen hebben wij ervaren dat de persoonlijkheidskarakteristieken die uit de Recru-Tec-test naar voren komen, steeds correct waren.”
Bernard Devresse | Managing Director

“Wij zijn in zee gegaan met iemand die een eerder matige Recru-Tec-test aflegde en zwakker scoorde op topics als openheid en vriendelijkheid. De test vermeldde bijvoorbeeld ’hij uit meningsverschillen op een onaangename manier’. Op het moment van aanwerving konden we deze elementen niet plaatsen. Vandaag 4 maanden later, herkennen we dit overduidelijk wel in zijn karakter.”
Chris Visser | Sales Manager

“De resultaten zijn er! Wij hebben nu 3 geslaagde aanwervingen met Recru-Tec achter de rug en zijn trots op de resultaten. Recru-Tec werkt perfect”
Eric Waumans | Gedelegeerd Bestuurder

“Minder tijdverspilling, meer succes bij aanwerving en vooral een diepe kijk in het ’mens’-zijn dankzij de Recru-Tec-test.”
Jean Pierre Dauwe | General Manager

“Rekruteren is waarschijnlijk het belangrijkste aspect van een bedrijfsopbouw, zeker in de sector van de dienstverlening. Recru-Tec heeft ons daarbij een uniek kader aangeboden dat toeliet om te evolueren van ’het verleiden van de weinige aanvaardbare kandidaten’ naar het doordacht ’uitbouwen van een team’. Groeien met de juiste mensen is een bijzonder boeiende ervaring.”
G.d.C. | Zaakvoerder

“Dankzij het Recru-Tec-systeem werken we minder met selectiekantoren, maar organiseren we de selectie zelf. Als het eerste gesprek met een kandidaat positief is, laten we hem/haar de test invullen. De resultaten kunnen we toetsen aan onze eigen mening over de kandidaat.

Zijn de resultaten positief, dan komt hij/zij in aanmerking voor een tweede gesprek. Als de resultaten twijfelachtig zijn, nemen we contact op met U-Man voor een bijkomende opinie. Daaruit besluiten we of de kandidaat verder in aanmerking komt. Het Recru-Tec-systeem werkt kostenbesparend voor onze firma. Als we zelf de selectie in handen nemen, moeten we geen externe firma aanspreken. Voor mij is het ook gemakkelijker een beslissing te nemen of een kandidaat wel of niet in aanmerking komt voor een functie. Bij twijfel geeft de test meestal de doorslag.”
W.V. | Gedelegeerd bestuurder

“Het Recru-Tec-systeem is zeker een belangrijke ondersteuning geworden in onze aanwervingsprocedure want we kregen de informatie die nodig was om te beslissen de kandidaat al dan niet aan te werven. Het zijn tegenwoordig niet altijd witte raven die zich aanbieden, maar je haalt ze er wel uit. Iedereen heeft zijn tekortkomingen, maar de test geeft aan waar je zult moeten ondersteunen, en op basis hiervan beslis je zelf, met voorkennis, of het voor je bedrijf mogelijk is de begeleiding die de kandidaat nodig heeft te voorzien om er een gemotiveerd medewerker van te maken.”
L.B. | Zaakvoerder